יום שני בערב. היום נכין רביולי. שלפנו את מכונת הפסטה ששכבה בארון יותר מדי זמן, הוצאנו את הקמח, הביצים, העגבניות, הבזיליקום. מופתעות כל פעם מחדש איך מהדברים הכל כך פשוטים יוצאים הדברים הכי טעימים.
רביולי גבינה-אגוזי מלך ברוטב רוזה, הבצק של חיים כהן השאר שלנו.
מרכיבים:
לבצק:
300 גר' קמח
3 ביצים
קצת מלח
כף שמן זית
למילוי:
200 גר' גבינת TVOROG הרוסית
50 גר גבינה בולגרית מלוחה
מעט אגוז מוסקט מגורד
אגוזי מלך קלויים לפי הטעם
לרוטב רוזה:
עגבניות מרוסקות 250 גר'
שמנת מתוקה 150 מל
שליש כוס וודקה
בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להכנת הבצק: שמים את רכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שיתקבלו פירורים. מוציאים למשטח עבודה ומעבדים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך מספר שעות.
להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת תערובת אחידה.
להכנת הרביולי:מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.מרדדים כל חלק במכונת פסטה, ופורסים על משטח עבודה מקומח. מניחים כפיות מהמילוי במרווחים של 5 ס"מ. מורחים את הרווחים ואת שולי העלה בביצה טרופה ומניחים מעל עלה פסטה נוסף. מהדקים בעזרת האצבעות את הרווחים והשוליים.משתדלים שלא יישאר אוויר בתוך כל רביול לעתיד. בעזרת כוס קורצים עיגולים.
חוזרים על התהליך עם עלי הפסטה הנותרים.
להכנת הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב במחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
בישול הרביולי: מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. שמים את הרביולי ומבשלים למשך 3 דקות. מסננים ומעבירים לרוטב.
מבשלים יחד כדקה ומוזגים לקערות יפות של אוכל. מעטרים בבזיליקום טרי נהנים רגע מהמראה והריח וצוללים פנימה.
כתיבת תגובה